Technikum Gastronomiczne kształci w zawodzie:
Uczniowie podczas nauki w naszym technikum zdobywają wiedzę i umiejętności profesjonalnego przygotowania potraw, planowania żywienia różnych grup ludności, obsługi konsumenta i prawidłowej obróbki technologicznej żywności. Oprócz przedmiotów ogólnokształcących dominują przedmioty typowo gastronomiczne (ćwiczenia, zajęcia praktyczne) obejmujące całą sztukę kulinarną. Wiedza teoretyczna i zagadnienia związane z dietetyką wykładane są przez wyspecajizowaną kadrę pedagogiczną w kierunku technologii i żywienia człowieka. Absolwenci mogą zostać zatrudnieni przez wszelkiego rodzaju podmioty gospodarcze zajmujące się prowadzeniem działalności gastronomicznej: restauracje, kawiarnie, hotelowe zakłady gastronomiczne, itp. Kucharz może być zatrudniony również w szpitalach, sanatoriach, szkołach. Może prowadzić własną działalność gospodarczą.
Nie czekaj! Przyłącz się do nas i zostań naszym uczniem!
Warunkiem przyjęcia jest posiadanie świadectwa ukończenia szkoły podstawowej oraz wyniki egzaminu ośmioklasisty. Nauka w Technikum Gastronomicznym trwa 5 lat i kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie. W trakcie nauki uczniowie odbywają praktyki zawodowe w nowoczesnych zakładach gastronomicznych.
Wszelkich informacji o szkole, wymaganych dokumentach udziela sekretariat szkoły.
Sekretariat szkoły:
81-614 Gdynia, ul. Nauczycielska 6
tel. kom. 500-744-801.
E-mail: sekretariat@szkoly-mazurka.pl
Strona główna | Kontakt | Wszelkie prawa zastrzeżone © 2007-2015 Darmowe Szkoły E. Tadeusza Mazurka